Vinogradarstvo današnje vinarije Danubio datira još iz 19. stoljeća kad je to bilo u manjem obliku,

tj. samo za potrebe obiteljskog gospodarstva. 1915. posađeni su novi vinogradi bijelih sorti grožđa tzv. „kalamci“ za razliku od do tada prevladavajućih crnih vrsta, među kojima je bila dominantna kadarka.

Tada je proširen postojeći podrum, nabavljene su nove hrastove bačve i pokreće se proizvodnja vina za tržište. 1964. podiže se novi, „plantažni“ vinograd, bijelog burgundca.

Vino koje se proizvodilo uglavnom je služilo za opskrbu Hotela Central u Osijeku. Godine 2004. podiže se 5 ha novog vinograda, od čega 3 ha graševine i 2 ha frankovke. Vinski podrum je proširen i opremljen sa modernijom opremom za preradu grožđa i vinifikaciju u kontroliranim uvjetima. Vina koja proizvodimo pazimo da prate kvalitetu a nadasve da prikazuju tradiciju i prepoznatljivost našeg vinogorja.

Rezerviraj

26-10-2020
27-10-2020